3D PLA filament 1.75mm -1 KG - Roze


3D PLA filament 1.75mm -1 KG - Roze
PLA filament Roze productkenmerken

PLA filament kan gebruikt worden voor het 3D printen en is te gebruiken zonder heated bed. Wordt er wel een heated bed gebruikt kan deze ingesteld worden tussen ...

Vergelijk en koop bij de volgende webshop(s):
€24.95 Bol.com Goede Ster Goede Ster Goede Ster Goede Ster Goede Ster 
Op voorraad. Voor 23:59 uur besteld, maandag in huis
EAN: 8719831153879

Vertel ons jouw ervaring met dit product:

3D PLA filament 1.75mm -1 KG - Roze Buy


PLA filament Roze productkenmerken

PLA filament kan gebruikt worden voor het 3D printen en is te gebruiken zonder heated bed. Wordt er wel een heated bed gebruikt kan deze ingesteld worden tussen 40 en 70 graden Celsius. Voor de nozzle wordt een temperatuur tussen de 180 en 220 graden celsius aangeraden. Ook kan er, bij een heated bed, gebruik gemaakt worden van 3DLac. Dit zorgt er voor dat de print zich beter hecht wanneer het bed al verwarmd is.

PLA wordt gemaakt van maisolie en is daardoor duurzamer dan bijvoorbeeld ABS en is biologisch afbreekbaar. Bovendien wordt er tijdens het printen met PLA filament geen chemische geur uitgestoten, wat bij ABS filament wel het geval is.

PLA filament kleuren

Ons PLA filament is verkrijgbaar in verschillende kleuren waaronder deze roze variant. Kies uit een van onze 30+ kleuren en jouw 3D prints zullen altijd in de perfecte kleur geprint worden.

Hoe bewaar je PLA filament

Ons PLA 3D filament wordt standaard geleverd in een luchtdicht gesealde verpakking om het filament zo lang mogelijk te kunnen bewaren.

Onthoudt alvast dat iedere 3D-printer filament gevoelig is voor vocht. Het ene materiaal is er gevoeliger voor dan het andere maar uiteindelijk is vocht een boosdoener. En met vocht bedoelen we het vocht wat gewoon in de lucht rondzweeft. Als je het filament langer dan 2 maanden blootgesteld wordt aan de luchtvochtigheid neemt het dit vocht op. Het vocht gaat tijdens het 3D-printen koken en veroorzaakt luchtbellen(stoom) in je 3D-print waardoor lagen incompleet zijn. Niet goed dus.

Daarnaast zit er in iedere filament een weekmaker. Die zorgt ervoor dat het filament taai blijft. Deze weekmaker vervliegt als je het filament voor lange tijd (>5 maanden) in de openlucht legt. Zonder deze weekmaker wordt het filament hard en bros, wat ervoor zorgt dat het erg snel breekt.

Na het openen van de verpakking is dus van belang het filament niet te lang in de open lucht te bewaren. Er kan bijvoorbeeld gebruik gemaakt worden van een opbergdoos.

 
 
 
Contact | Register webshop | Reseller | Conditions | Privacy statement | Disclaimer 

Besteld.nl verwijst slechts naar webwinkels en verkoopt nimmer zelf producten. - Copyright 1999 - 2020 - Besteld.nl - Besteld.nl is geen onderdeel van BOL.